Groepje bazen kleurt antieke video van Groningen in

Geplaatst op:
Groepje bazen kleurt antieke video van Groningen in

Groningen van honderd jaar geleden, dit keer uitgevoerd in kleur.

Wie regelmatig Facebookt, heeft hem vast al wel eens voorbij zien komen: de meer dan honderd jaar oude video van een tramrit door het centrum. In authentiek zwart-wit, zoals normaal was in die tijd.

Groningen 1918 in kleur.

🎨 Dutch History in Color: Groningen 1918. Een drukte van jewelste en wat een prachtige stad. Ingekleurd en voorzien van geluidsfragmenten voor een hopelijk betere beleving. De orginele zwart/wit film zonder geluid is afkomstig van Beeld en geluid (Public Domain). Ingekort tot een lengte van iets meer dan 3 minuten. Groningen in beeld Mooigrunnen.nl Er Gaat Niets Boven Groningen RTV Noord Dagblad van het Noorden Gemeente Groningen .

Posted by Dutch History in Color on Thursday, June 11, 2020

 

Dutch History in Color

Een prachtige video, maar nog lang niet prachtig genoeg voor de bazen van Dutch History in Color. Het beeldbewerkingscollectief maakt er namelijk een sport van om antieke foto’s en video’s van een authentieke kleurlaag te voorzien, soms met verbluffend resultaat.

Zo ook bij de fameuze video van de tramrit door stad. Van verbazing van onze stoel vallende, zien we het authentiekste beeld van de jaren ’20 van de vorige eeuw. Met alle hotspots en landmarks, precies zoals ze er waarschijnlijk uitgezien zouden kunnen hebben. Alsof de video is geschoten en alle Stadjers en studenten verkleed door de stad lopen.

Wow.

Foto bovenaan: historyincolor.nl