Daten in Groningen? Dit zijn dé 10 locaties op Happn

Geplaatst op:
Daten in Groningen? Dit zijn dé 10 locaties op Happn

De datingapp Happn is mateloos populair onder singles, zowel Stadjers als studenten. Op deze tien locaties vinden de meeste crushes plaats.

 

1: De Drie Gezusters

De nummer één locatie is amper een verassing te noemen: de grootste kroeg van Groningen is ook de plek met de meeste crushes. Niet gek: als je matcht heb je hier ontelbare barren, tafeltjes en sfeervolle hoekjes om gezellig samen in weg te kruipen.

2: Rijksuniversiteit Groningen

Op drukke dagen kun je in de Oude Kijk in Het Jatstraat en op het Broerplein over de koppen lopen. Een logische plek dus voor een match made in heaven

3: Het Concerthuis

De Poelestraat is en blijft één van de drukste plekken van Groningen op een willekeurige stapavond. Van alle horecagelegenheden springt er ééntje met kop en schouders bovenuit: Het Concerthuis (met bijbehorend terras) is voor singles de place to be.

4: Het Hoofdstation

Hoeveel mensen passeren dagelijks het station? Duizenden? Tienduizenden? Het zou zomaar kunnen. De plek die de stad verbindt met de Ommelanden heeft daarom een prominente plek in deze lijst.

5: De Uurwerker

Het Uurwerkersplein ligt verscholen achter de Oude Kijk in Het Jatstraat en is geliefd bij jong en oud. Studenten socializen na een dag in de banken maar al te graag bij de Uurwerker en onder Stadjers is het terras van de Pintelier één van de bestbewaarde geheimen van de natte stad. Geen wonder dus, dat de Uurwerker plek de vijfde plaats behaalt.

Lees ook:  'Het gras van het Noorderplantsoen' in de Top 2000... laten we het doen!

6: Het Zuiderdiep

Op het Zuiderdiep komen winkelaars, horecatijgers en forensen bij elkaar. Het is daarom ook geen verassing dat de drukke straat in dit lijstje vooromt. De hotspot is de plek waar de Pelsterstraat het Zuiderdiep raakt, bij proeflokaal Mout en Wadapartja.

 

7: De Martinitoren

Daten onder toeziend oog van de Olle Grieze? Het kan blijkbaar heel goed. En logisch ook, want vanaf deze plek breng je heel wat stadsgenoten in het digitale vizier. Slenteraars op de Grote Markt, hipsters op het Martinikerkhof, studenten bij Vindicat en Stadjers bij de Kostery.

8: Het Groninger Museum

Pal voor het station (nummer vier in deze lijst) ligt natuurlijk het museum, en dus is het niet gek dat ook deze plek de nodige matches oplevert. Voor een deel doorstroom wellicht, voor een ander deel bezoekers. Dus als je met je crush een fijn gesprek wil opbouwen over de cultuurhistorische waarde van De Ploeg, dan is dit een geschikte locatie.

Lees ook:  Geen kerstmarkten in Groningen in 2020

9: DOT

De hipste plek van Groningen? Het zou maar zo kunnen. Zelfs in de herfst is op een droge dag het terras van DOT overvol, en in de zomer ligt natuurlijk de halve stad hier te bakken in de warme zomerzon.

10: Het Sterrebos

De verrassende hekkensluiter van dit rijtje is het Sterrebos. Een rustig bosje in het zuiden van de stad, waar overdag niet veel meer te doen is dan te kijken hoe mensen hun hond uitlaten. In de zomer vinden hier concerten plaats, die vooral door Stadjers boven de dertig worden bezocht. Dat het Sterrebos daarmee het Noorderplantsoen verslaat, mag toch wel bijzonder heten.

 

 

Wat is Happn?

Happn is een populaire dating-app, vergelijkbaar met Tinder. Het grote verschil met Tinder is dat de app de locatie nauwgezet registreert en alleen potentiële matches laat zien binnen een straal van 250 meter.

De tien bovenstaande locaties hebben we opgevraagd (en gekregen) bij Happn zelf en komen uit de data van de app.