25 jaar geleden reden er nog auto’s door het Noorderplantsoen (+ enquête)

Geplaatst op:
25 jaar geleden reden er nog auto’s door het Noorderplantsoen (+ enquête)

Je kunt je het amper voorstellen, maar vroeger was het Noorderplantsoen de snelste manier om met de auto vanaf de Korreweg naar de Westerhaven te tuffen.

Een heus referendum kwam er in 1996 aan te pas. Moest het Noorderplantsoen een belangrijke doorgangsweg blijven, of moest het park juist worden teruggegeven aan de buurt en aan de bezoekers?

Een dilemma, waar Groningen verdeeld op reageerde. De uitkomst van het referendum mag dan bekend zijn, maar de marge was klein: slechts 51 procent van de inwoners koos voor een autovrij park.

 

RUG wil het weten

Een kwart eeuw verder en je zou kunnen zeggen dat we eigenlijk niet beter weten. En toch zijn onderzoekers van de Rijksuniversiteit nieuwsgierig: wat vinden Groningers anno nu van de autoluwte? De RUG wil het weten.

Om een zinnig antwoord te geven op deze vraag, hebben de onderzoekers een korte enquête livegezet. Dus vul hem in en wellicht hebben we binnenkort een duidelijk antwoord over of een autoluw Noorderplantsoen wel zo’n goed idee was (al kunnen wij het antwoord natuurlijk al wel raden).

Het invullen van de enquete duurt een paar minuten en kan via deze link.